Naslovna
Svi primjeri

Ovom Izjavom o privatnosti želimo vam pružiti detaljnije informacije o obradi osobnih podataka koje prikupljamo o vama ako ste korisnik naših usluga, posjetitelj naših poslovnih prostorija odnosno internet stranica, kandidat za zapošljavanje, student, vanjski suradnik, naš partner ili ste se samo prijavili na naš newsletter.

Ovom Izjavom želimo vam pružiti i informacije o pravima koja možete ostvariti u vezi s obradom tih podataka. Ova Izjava o obradi podataka primjenjuje se samo na fizičke osobe.

Zaštita vaše privatnosti nam je izuzetno važna pa vaš molimo da ovu Izjavu pažljivo pročitate.

 1. Tko je odgovoran za obradu vaših podataka?

Budući da određujemo svrhu i sredstva obrade vaših osobnih podataka mi smo, sukladno Općoj uredbi o zaštiti podataka (Uredba (EU) 2016/679), voditelji obrade tj. odgovorni smo za obradu vaših osobnih podataka:

 • Self Legal d.o.o., Vij. Ivana Meštrovića 20/II, Osijek, Republika Hrvatska
 • E-mail: [email protected].

Za pitanja o obradi vaših osobnih podataka ili u vezi ostvarenja svojih prava na zaštitu podataka molimo vaš da se obratite na [email protected]

 1. Koje osobne podatke prikupljamo?

Osobni podaci: ime i prezime, adresa, OIB (u slučaju da zatražite izdavanje računa s OIB-om), broj telefona i / ili mobitela e-mail adresa.

Osim ovih podataka automatski prikupljamo podatke s vašeg računala, što može uključivati IP adresu, a postoje i situacije u kojima automatski prikupljamo druge vrste podataka kao što su datum i vrijeme pristupa na Internet stranice www.e-ugovor.com, informacije o hardveru, softveru ili internetskom pretraživaču koji koristite kao i o operativnom sustavu vašeg računala te verziji aplikacije i vašim jezičnim postavkama.

Također možemo prikupljati informacije o klikovima i stranicama koje su vam prikazane.

Self Legal d.o.o. ne prikuplja podatke o djeci. Uvjerimo li se kako su takvi podaci preneseni nama bez pristanka roditelja ili skrbnika djece mlađe od 16 godina, uklonit ćemo ih bez odgađanja. Maloljetnici mlađi od 16 godina ne smiju koristiti Internetsku stranicu www.e-ugovor.com. Niti jedan dio Internetske stranice www.e-ugovor.com nije dizajniran tako da da privuče bilo koga tko je mlađi od 16 godina.

Monri WSPay kao izvršitelj provođenja autorizacije i naplate kreditnih kartica postupa s osobnim podacima u svojstvu izvršitelja obrade te s osobnim podacima postupa u skladu s Općom uredbom o zaštiti podataka Europskog parlamenta i Vijeća broj 2016/679 te prema strogim pravilima PCI DSS L1 regulative o zaštititi upisa i prijenosa podataka.

Monri WSPay koristi SSL certifikat 256 bitne enkripcije te TLS 1.2 kriptografski protokol kao najviše stupnjeve zaštite kod upisa i prijenosa podataka.

Osobni podaci koji se koriste u svrhu autorizacije i naplate odnosno u izvršavanja obveza iz Ugovora ili temeljem Ugovora, smatraju se povjerljivim podacima.

Za izvršenje Ugovora (autorizacije i naplate) potrebni su sljedeći osobni podaci Kupca:

 • Ime i prezime
 • E-mail
 • Telefon
 • Adresa
 • Mjesto
 • Poštanski broj
 • Država
 • Vrsta kartice
 • Broj kartice
 • Vrijeme trajanja kartice
 • CVV kod kartice

Monri WSPay ove osobne podatke ne obrađuje niti koristi osim u svrhe izvršenja ugovora autorizacije i naplate.

Monri WSPay jamči ispunjavanje svih uvjeta određenih važećim propisima o zaštiti osobnih podataka za izvršitelje obrade osobnih podataka, a osobito poduzimanje svih potrebnih tehničkih, organizacijskih i sigurnosnih mjera a to naročito potvrđuje i PCI DSS L1 certifikatom.

 1. U koje svrhe i na temelju kojih pravnih osnova obrađujemo vaše osobne podatke?

Vaše osobne podatke obrađujemo u skladu s odredbama Opće uredbe o zaštiti podataka (Uredba (EU) 2016/679), važećeg Zakona o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka i ostalim važećim propisima o zaštiti osobnih podataka.

Vaše osobne podatke obrađujemo u svrhe koje su navedene u ovoj Izjavi (ili u svrhe koje su u skladu s tim svrhama) i to isključivo u skladu sa sljedećim pravnim osnovama:

 • Kupnja Proizvoda: isporuka Proizvoda, interna komunikacija unutar društva, ispunjavanje zakonskih obveza;
 • Newsletteri i ostale marketinške aktivnosti: komunikacija s vama bilo kojim putem (uključujući elektronskom poštom, telefonom, tekstualnim porukama, društvenim mrežama, postovima ili osobno), obavještavanje o novostima i mogućim prilikama za koje ste možda zainteresirani.
 • Naše internetske stranice: djelovanje naših internetskih stranica i upravljanje istima, pružanje sadržaja, prikazivanje oglašavanja i ostalih informacija, komunikacija i interakcija s vama putem naših stranica, sklapanje i ispunjenje prava i obveza koje proizlaze iz ugovora o kupoprodaji, unaprjeđenje našeg poslovanja i vašeg korisničkog iskustva;
 • Osobe, koje podnesu prigovor, reklamaciju odnosno uvažavaju garanciju te super jamstva: osiguravanje kvalitete sukladno zakonom i zaštita potrošača.
 • Sudionici i pobjednici nagradne igre: vođenje podataka o pobjednicima nagradne igre i ispunjavanje zakonskih obaveza.
 • Stranci, koji uvažavaju povrat PDV-a: povrat PDV-a i ispunjavanje zakonskih obaveza.

Pravne osnove na temelju kojih obrađujemo vaše osobne podatke:

 • Poduzimanje predugovornih radnji, sklapanje i izvršavanje ugovora

Osobne podatke koje nam pružite putem ponuda za sklapanje ugovora, samog ugovora i druge dokumentacije obrađujemo u svrhu sklapanja i izvršenja ugovora u kojem ste stranka. Nadalje, osobne podatke obrađujemo u svrhu provođenja procesa sprečavanja potencijalnih negativnih iznenađenja nakon sklapanja / suradnje s vama.

Temeljem vaših narudžbi komuniciramo s vama vezano uz ugovor, provjeravamo transakcije, kao i kontroliramo kvalitetu putem odgovarajuće dokumentacije, odgovaramo na pritužbe, prigovore, reklamacije, pohvale, jamstva i ostale postupke vezane uz dobru reputaciju.

Ako ste kandidat za zapošljavanje vaše osobne podatke obrađujemo za potrebe odvijanja natječajnog postupka. Tijekom natječajnog postupka vaše osobne podatke obrađujemo u svrhe procjena molbi za posao i zapošljavanja na otvorenim pozicijama.

U slučaju da sudjelujete u nagradnoj igri vaše osobne podatke obrađujemo za potrebe provedbe nagradne igre i komuniciranja sa sudionicima u vezi s provedbom nagradne igre.

 • Ispunjavanje zakonskih obveza

Osim za stvarno ispunjenje (pred)ugovornih obveza, vaše podatke obrađujemo i u svrhu ispunjavanja zakonskih obveza. Kao i svi ostali subjekti koji djeluju u poslovnoj sferi, i mi podliježemo nizu zakonskih obveza. Osobni podaci obrađuju se u svrhe provjere identiteta i dobi, poštivanja obveza kontrole i obavješćivanja prema poreznom pravu, arhiviranja podataka u svrhu zaštite i sigurnosti podataka, kao i u svrhe revizije od strane poreznih savjetnika/revizora, fiskalnih i drugih tijela vlasti.

 • Legitimni interesi

Vaše osobne podatke imamo pravo obrađivati u svrhe naših legitimnih interesa osim u slučajevima kada su od tih interesa jači vaši interesi ili vaša temeljna prava i slobode koje zahtijevaju zaštitu osobnih podataka. Pri tome ćemo uzimati u obzir vaša razumna očekivanja o obradi osobnih podataka.

Naš legitiman interes je obrada osobnih podataka u svrhe rješavanja sporova ili pritužbi, regulatorne istrage i postupanja po zahtjevima nadležnih tijela, ostvarivanja pravnih zahtjeva ili obrane od tuđih zahtjeva (npr. iznos neplaćenog blaga iz trgovine ili drugog objekta) i pružanje informacija pojedincima koji posjete našu web stranicu i obrate nam se putem online kontakt obrazaca („razgovarajte sada“).

Kako bi se napravio upit na ovoj web stranici putem kontakt obrasca, tijekom slanja upita od korisnika se traže kontakt informacije (poput imena i e-mail adrese). Ove se informacije koriste kako bi se stupilo u kontakt s korisnikom prilikom odgovaranja na pitanja postavljenih na našoj web stranici.

Ova web stranica koristi Tidio, chat platformu koja povezuje korisnike s korisničkom podrškom web stranice. E-mail adrese prikupljamo samo uz pristanak korisnika, kako bismo započeli chat. Razmijenjene poruke i podaci pohranjuju se unutar Tidio aplikacije. Za više informacija pogledajte njihovu Politiku privatnosti.
Self Legal d.o.o. ne koristi ove poruke ili podatke osim za praćenje registriranih problema ili upita korisnika. Vaši osobni podaci bit će obrađeni i proslijeđeni u skladu s Općom uredbom o zaštiti podataka (GDPR).

Self Legal d.o.o. ne koristi te poruke odnosno informacije iz poruka u druge svrhe, osim za odgovore na upite i komentare korisnika/posjetioca web stranice.

Nadalje, naš legitiman interes je obrada vaših osobnih podataka u svrhu sprječavanja prijevara i kaznenih djela te zaštite sigurnosti našeg informacijskog sustava, povjerljivih informacija, sigurnosti zaposlenika i imovine (npr. obrada podataka putem videonadzora koja se provodi za svrhu koja je nužna i opravdana za zaštitu naših osoba i imovine).

 • Privola

Vaše osobne podatke obrađujemo i u svrhu slanja e-mail obavijesti (za slanje informativnih i promotivnih sadržaja putem newslettera). Za ispunjavanje svrhe slanja e-mail obavijesti potrebna nam je vaša cijenjena privola za obradu osobnih podataka.

Ako vaše osobne podatke obrađujemo na temelju dane privole obavještavamo vaš da imate pravo u svakom trenutku povući privolu, na način opisan u točki 7. „Koja su vaša prava u vezi s obradom vaših osobnih podataka?“.

Ako ćemo vaše osobne podatke namjeravati dodatno obrađivati u svrhu koja je različita od one za koju smo ih prikupili, prije te dodatne obrade pružit ćemo vam sve propisane informacije o toj drugoj svrsi.

 1. Koje kategorije osobnih podataka obrađujemo?

Budući da prikupljamo samo one podatke koji su nam neophodni za postizanje određene svrhe, u pojedinim slučajevima je moguće ostvariti svrhu obrade i korištenjem manjeg opsega podataka nego što je opisano. Obrađujemo sljedeće kategorije osobnih podataka:

 • Kupnja Proizvoda: ime, prezime, adresa, broj telefona, podaci o Proizvodu(naziv Proizvoda, količina, maloprodajna vrijednost isl.), podaci o kupnji (broj računa, datum računa isl.), e-mail, podaci za optimizaciju dostave (npr. adresa, kat dostave).
 • Newsletteri i ostale marketinške aktivnosti: ime, prezime, e-mail, broj telefona, adresa, datum registracije, datum i vrijeme otvaranja newslettera, podatak o interesnoj skupini.
 • Naše internetske stranice: ime, prezime, adresa, grad, e-mail, telefon, napomena, adresa dostave, način plaćanja, način otpreme.
 • Osobe, koje podnesu prigovor, reklamaciju odnosno uvažavaju garanciju te garanciju za zaštitu plus: ime, prezime, adresa, kupljeni proizvod, šifra artikla, artikal, datum početka jamstva, vrijednost artikla, broj računa, broj godina, početni datum jamstva, krajnji mjesec kad jamstvo završava, podaci o transakciji.
 • Sudionici i pobjednici nagradnih natječaja ili igara: ime, prezime, adresa, poštanski broj, mjesto, e-mail, porezni broj, naziv nagradne igre, vrsta nagrade, broj telefona, broj računa kupnje.
 • Stranci, koji uvažavaju povrat PDV-a: ime, prezime, prebivalište/boravište, broj putovnice/osobne iskaznice, naziv države, datum kupnje, iznos isplate, potpis, datum isplate.
   
 1. Kome će vaši osobni podaci biti otkriveni?

Ako je nužno radi postizanja navedenih svrha obrade, odnosno ako utvrđeno propisima, vaše osobne podatke možemo otkriti fizičkim i pravnim osobama, tijelima javne vlasti ili drugim tijelima (primatelji).

Bez obzira kojim primateljima dostavljamo vaše osobne podatke, mi ćemo dostaviti samo one podatke koji su neophodni za postizanje konkretne svrhe obrade.

Vaše osobne podatke možemo, u skladu s posebnim propisima, dostaviti tijelima javne vlasti u svrhu izvršavanja njihovih službenih zadaća kao npr. ministarstvu nadležnom za unutarnje poslove, policiji, sudu, poreznom tijelu i drugima.

Vaše osobne podatke možemo dostaviti i ostalim primateljima, tj. fizičkim i pravnim osobama koje su s nama u poslovnom odnosu u vezi s pružanjem marketinških, reklamacijskih, IT i drugih usluga (npr. marketinške agencije, serviseri, pružatelji IT usluga, odvjetnici i dr.). 

Podaci dobiveni na temelju privole u svrhu slanja newslettera daju se na korištenje Facebooku i Googlu u marketinške svrhe.

Kada za obradu vaših osobnih podataka, sukladno propisima, angažiramo druge fizičke ili pravne osobe koje će obrađivati vaše osobne podatke isključivo u naše ime i prema našim uputama (izvršitelji obrade), mi ćemo na temelju pisanog ugovora angažirati samo one izvršitelje obrade koji u dovoljnoj mjeri jamče provedbu odgovarajućih tehničkih i organizacijskih mjera koje udovoljavaju zahtjevima iz Opće uredbe o zaštiti podataka i propisa o zaštiti osobnih podataka te osiguravaju zaštitu vaših prava.

Svi osobni podaci koriste se isključivo u svrhe radi koje su prikupljeni i za koje je dana privola. Privolu za obradu osobnih podataka mogu dati osobe s navršenih 16 godina ili više, dok za osobe mlađe od 16 privolu mora dati ili odobriti roditelj ili skrbnik.

 1. Gdje će se obrađivati vaši osobni podaci?

Vaši osobni podaci se obrađuju unutar Europskog gospodarskog prostora (EGP) ili u trećim zemljama (zemlje izvan EGP-a).

Ako ćemo vaše osobne podatke dostavljati primateljima u trećim zemljama to ćemo učiniti samo ako je Europska komisija odlučila da se radi o zemljama koje osiguravaju primjerenu razinu zaštite osobnih podataka propisanu Općom uredbom o zaštiti podataka odnosno ako su predviđene odgovarajuće zaštitne mjere (npr. standardne klauzule o zaštiti podataka). Za obavijesti o poduzetim sigurnosnim zaštitnim mjerama možete se obratiti našem službeniku za zaštitu podataka.

 1. Koliko dugo čuvamo vaše osobne podatke?

Vaše osobne podatke čuvamo onoliko dugo koliko je potrebno radi ispunjenja svrhe za koju se obrađuju osim ako nas ne obvezuju dodatni zakonski rokovi za njihovo čuvanje.

Razdoblje čuvanja može biti određeno također vremenom trajanja ugovornog odnosa. Međutim, budući da također podliježemo zakonskim obvezama čuvanja podataka o vama, možemo čuvati osobne podatke i nakon isteka ugovornog odnosa. Razdoblja i rokovi za pohranu podataka koji su gore navedeni su do deset godina nakon završetka ugovornog odnosa ili predugovornog pravnog odnosa.

Osim toga, osobne podatke čuvamo sve dok postoji zakonska mogućnost da postavite pravne zahtjeve temeljem ugovornog odnosa. Opći rokovi zastare potraživanja iz ugovornog odnosa, uz uvjete propisane Zakonom o obveznim odnosima, utvrđeni su u trajanju od tri do pet godina.

Ako određene osobne podatke obrađujemo na temelju privole, u slučaju povlačenja privole mi ćemo izvršiti brisanje vaših osobnih podataka, osim ako ne postoji druga pravna osnova za obradu ili ako je obrada vaših osobnih podataka nužna radi postavljanja, ostvarivanja ili obrane pravnih zahtjeva.

 1. Koja su vaša prava u vezi s obradom vaših osobnih podataka?

Kao osoba čije osobne podatke obrađujemo obavještavamo vaš da, uz uvjete propisane Općom uredbom o zaštiti podataka, imate sljedeća prava u vezi s obradom vaših osobnih podataka:

 • pravo na pristup – pravo na dobivanje informacije obrađujemo li vaše osobne podatke te ako se takvi osobni podaci obrađuju, pristup osobnim podacima i informacije, među ostalim, o obrađenim osobnim podacima, o svrsi obrade, roku pohrane, iznošenju u treće zemlje itd.
 • pravo na ispravak – pravno na ispravak netočnih i pravo na dopunu nepotpunih osobnih podatke
 • pravo na brisanje („pravo na zaborav“) – pravo na brisanje osobnih podataka koji se odnose na vaš ako, među ostalim, osobni podaci više nisu nužni u odnosu na svrhe za koje su prikupljeni, ako ste povukli privolu za obradu i ako ne postoji druga pravna osnova za obradu, ako su vaši osobni podaci nezakonito obrađeni itd., ovo pravo ima ograničenja pa se ne može primijeniti ako je obrada vaših osobnih podataka nužna radi postavljanja, ostvarivanja ili obrane pravnih zahtjeva ili radi poštivanja naše pravne obveze kojom se zahtijeva obrada prema propisima koji nas obvezuju
 • pravo na ograničenje obrade – pravo da od nas zatražite ograničenje obrade vaših osobnih podataka (npr. kada osporavate svrhama obrade, točnosti podataka isl.) uz iznimku pohrane i nekih drugih vrsta obrade
 • pravo na prigovor na obradu podataka – pravo na protivljenje obradi osobnih podataka koji se odnose na vaš i koje obrađujemo na temelju legitimnog interesa, uključujući i profiliranje. U tom slučaju možemo obrađivati osobne podatke koji se odnose na vaš isključivo ako dokažemo da naši legitimni razlozi za obradu nadilaze vaše interese, prava i slobode ili radi uspostavljanja, ostvarivanja ili obrane pravnih zahtjeva
 • pravo na prenosivost podataka – pravo na zaprimanje i prijenos podataka drugom voditelju obrade ako ste nam osobne podatke pružili u strukturiranom obliku te u uobičajeno upotrebljavanom i strojno čitljivom formatu ako se obrada provodi automatiziranim putem i te melji na privoli ili na ugovoru
 • pravo na povlačenje privole – ako se obrada osobnih podataka temelji na vašoj privoli imate pravo, bez ikakvih posljedica, u svakom trenutku povući svoju privolu dostavljanjem pisane obavijesti o povlačenju privole službeniku za zaštitu podataka. U tom slučaju mi više ne smijemo obrađivati vaše osobne podatke, osim ako ne postoji druga pravna osnova za njihovu obradu. Povlačenje privole ima učinak od trenutka kada je izjavljeno, što znači da ne utječe na zakonitost obrade vaših osobnih podataka u razdoblju od davanja privole do njezina povlačenja

Za ostvarivanje svih svojih prava u vezi s obradom osobnih podataka možete se obratiti našem službeniku za zaštitu podataka putem kontaktnih podataka koji su navedeni u točki 1. – „Tko je odgovoran za obradu vaših osobnih podataka?“.

Kako bismo mogli postupiti po vašem zahtjevu za ostvarenje prava imamo pravo od vaš zatražiti dodatne informacije radi potvrđivanja vašeg identiteta. Ako vaš identitet ne budemo mogli potvrditi, imamo pravo odbiti postupanje po vašem zahtjevu.

Ako su vaši zahtjevi za ostvarivanjem prava očito neutemeljeni ili pretjerani, osobito zbog njihova učestalog ponavljanja, imamo pravo naplatiti vam razumnu naknadu ili odbiti postupiti po zahtjev.

 1. Recenzije kupaca

Koristimo CusRev (neovisnu treću stranu) za recenzije kupaca. Kada naručujete proizvode na www.e-ugovor.com, na stranici naplate možete dati privolu za primitak poziva za ostavljanje recenzije.
U tu svrhu, nakon vašeg pristanka, s Cusrev ćemo podijeliti vašu adresu e-poštu te ime i prezime, a Cusrev će kao izvršitelj obrade poslati e-poštu s pozivom na ostavljanje recenzije. U bilo kojem trenutku možete otkazati pretplatu na ostavljanje recenzija putem e-maila te kontaktirati nas ili Cusrev.com za podršku. Ako objavimo kopiju vaše recenzije (i sve druge podatke koje dostavite s njom) na web stranici www.cusrev.com, Cusrev djeluje kao voditelj obrade podataka. Politiku privatnosti Cusrev-a možete vidjeti ovdje: https://www.cusrev.com/privacy-policy.

 1. Pravo na podnošenje pritužbe nadzornom tijelu

Ako smatrate da obrada vaših osobnih podataka nije u skladu s propisima o zaštiti osobnih podataka imate pravo podnijeti pritužbu nadzornom tijelu u državi članici u kojoj imate uobičajeno boravište, u kojoj je vaše radno mjesto ili mjesto kršenja propisa o zaštiti osobnih podataka.

U Republici Hrvatskoj nadzorno tijelo kojemu možete podnijeti pritužbu je Agencija za zaštitu osobnih podataka.

Ne dovodeći u pitanje vaše pravo na podnošenje pritužbe nadzornom tijelu predlažemo vam da se prije podnošenja pritužbe obratite našem službeniku za zaštitu podataka radi razjašnjenja spornih pitanja.

 1. Uporaba kolačića

Kako biste saznali kako koristimo kolačiće, pročitajte našu Politiku o kolačićima.

 1. Vaša privola

Korištenjem ove Web stranice dajete privolu na ovu Izjavu o privatnosti. Ako se korisnik ne slaže s ovom izjavom o privatnosti upućujemo korisnika da napusti, ne pristupa i ne koristi ovu Web stranicu.

Ova politika privatnosti je zadnji put izmijenjena 13. veljače 2024. godine.

Uspješno dodano u vašu košaricu.